Manden bag
Palle Enevoldsen har med en stribe af branchens fineste udmærkelser for længst positioneret sig som en af dansk gastronomis mest anerkendte og respekterede personligheder.
Han er manden bag Årets Restaurant i 1996. Han har modtaget
stribevis af topanmeldelser i landets førende dagblade og
magasiner. Palle er også hædret for sin indsats for dansk kogekunst
af Det Danske Gastronomiske Akademi og har ved flere lejligheder
siddet i dommerpanelet ved brancheforeningens kåring af Årets
Kok.
I mere end 25 år har han udfordret sit talent og det klassiske
franske gourmetkøkken, ikke mindst bag gryderne på den legendariske
Restaurant Le Canard, som han drev i 12 år samt Restaurant
Frederikshøj, hvor Palle regerede i fem år.
Senest har Palle Enevoldsen genrejst en anden
Aarhus-institution, Varna Palæet, hvor han i dag driver restaurant
og selskabslokaler på en af landets absolut smukkeste adresser.
Siden læretiden på Hotel Dania i Silkeborg har Palle Enevoldsen
arbejdet på nogle af landets bedste spisesteder, herunder Falsled
Kro på Fyn og hedengangne Restaurant Gl. Aabyhøj.
Allerede som 26-årig starter Palle Enevoldsen egen
cateringvirksomhed, Sæson Specialiteter, der leverer finere
madlavning ud af huset. Fem år senere slår han dørene op til
Restaurant Le Canard i Frederiksgade i det indre Aarhus.
En restaurant båret af ambition om at være bedst med klar
reference til det finere franske køkken. Satsningen kulminerer seks
år senere med Den Danske Spiseguides kåring af Le Canard som Årets
Restaurant i 1996. I 2002 vælger Palle Enevoldsen at afhænde Le
Canard efter 12 begivenhedsrige år, og han flytter i 2004 sit
køkken i en mere legesyg og personligt retning med åbningen af det
anmelderroste Gastronomi & Vin.
Med Frederikshøjs åbning i 2006 kaster Palle Enevoldsen sig ud i
et nyt ambitiøst projekt som mesterkok og restauratør. Snart
indtræder Frederikshøj i eliten af fuldtonede gourmetrestauranter
med sit perfektionistiske og kreative køkken. Fra 2009 indleder
Palle Enevoldsen et partnerskab med kokken Wassim Hallal, og
chefduoen fortsætter sammen med at imponere gæster og
anmeldere.
Ved udgangen af 2011, træder Palle ind på et nyt karrierespor.
Skov og vand har vundet Palles hjerte, det er her han føler sig
hjemme. Palle går solo med overtagelsen af det totalt moderniserede
Varna Palæ.